zOwuMZvSk0c

KYCKLINGSOPPA

med crispy bacon bits, morot & gräslök

Ingredienser:

1 burk crispy bacon bits
1 gul lök
1 vitlök
2-3 lagerblad
8 stora morötter
8 dl grönsaksbuljong
250 g kycklingfilé
100 g sockerärtor
1 msk gräslök
salt och peppar

Gör så här:

Soppa: Lägg lök, morötter och lagerblad i en stor gryta med en klick smör. Bryn lätt innan du slår på buljongen. Koka cirka 20 minuter, tills morötterna är mjuka. Mixa allting tills du får en slät puré. Godast blir det om du mixar med lagerbladen kvar i. Salta och peppra efter smak.

Tillbehör: Stek kycklingen och skär varje filé i 2–3 bitar. Skölj sockerärtorna och koka dem snabbt i soppan. Klipp gräslöken fint. Fördela kycklingfiléerna i 4 skålar. Häll sedan på den varma soppan och toppa med crispy bacon bits och finklippt gräslök. 

Kycklingsoppa_med crispy bacon bits.jpg
Omelett_med crispy bacon bits.jpg

OMELETT

med crispy bacon bits, stekt potatis & västerbottenost

Ingredienser omelett:

1 burk Tulip crispy bacon bits
8 st ägg
4 msk olivolja
12 st små kokta potatisar
1 dl västerbottenost
2 msk gräslök
Salt och peppar

Ingredienser kålsallad:

100 g spetskål
100 g körsbärstomater
0,5 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

Omelett: Skär de kokta potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olivolja. Blanda sedan smeten till varje omelett – ägg, olivolja, bacon bits, västerbottenost, gräslök, salt och peppar. Lägg en klick smör i en stekpanna och värm till medelvärme. Häll sedan i äggsmeten. Rör lätt i omeletten, tills den stelnar. Fördela sedan ¼ av den stekta potatisen på omeletten och stek den helt klar, cirka 3 minuter. När omeletten är klar, vik den på mitten och lägg på en tallrik. Gör om samma process med resterande smet, så att du får 4 st fina och gyllenbruna omeletter.

Kålsallad: Skölj och skär spetskålen fint. Skär körsbärstomaterna i halvor. Blanda spetskålen och tomaterna med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Fördela kålsalladen på omeletterna och toppa sedan med ännu mer crispy bacon bits.

AVOKADOSALLAD

med crispy bacon bits, grönkål & matvete

Ingredienser:

0,5 burk crispy bacon bits
350 g kokt matvete
50 g grönkål
120 g romansallad
1 st avokado

Vinägrett:
0,5 burk crispy bacon bits
1 dl olivolja
1 st lime
1 tsk senap
2 msk finhackad persilja
0,5 tsk brunt farinsocker
salt och peppar

Gör så här:

Vinägrett: Blanda olivolja med saften från 0,5 lime och limeskal från 1 hel lime, senap och brunt farinsocker i en skål. Häll sedan i ½ burk crispy bacon bits och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Sallad: Skala och kärna ur avokadon och skär den i tunna skivor på längden. Skär salladen i mindre bitar. Blanda ingredienserna med vinägretten och smaka av med salt och peppar. Toppa sedan salladen med resterande crispy bacon bits.

Avokadosallad_med crispy bacon bits.jpg (1)
Pasta Carbonara_med crispy bacon bits.jpg

PASTA CARBONARA

med crispy bacon bits, haricots verts & ärtor

Ingredienser:

1 burk crispy bacon bits
500 g pasta tortiglioni
150 g haricots verts
2 dl ärtor
6 st äggulor
2 dl riven parmesan
2-3 msk finklippt gräslök
salt och peppar
2-3 mks kokt vatten från pastan

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts och ärtor, tillsammans med pastan, när det är 2 minuter kvar av koktiden. Häll av och låt stå vid sidan. Glöm inte att spara lite av kokvattnet.

Lägg äggulorna i en bunke och häll över riven parmesanost. Lägg sedan i kokt pasta, haricots verts och ärtor. Häll sedan över lite av kokvattnet, gräslök och crispy bacon bits. Rör försiktigt ihop allting och smaka av med salt och peppar.