Torrsaltat bacon

Extra knaprigt bacon, 125 g

Tulips torrsaltade bacon tillverkas genom att köttet först masseras in och vänds i salt, för att sedan torkas och rökas över bokved. Det torrsaltade baconet kan stekas mer poröst och skvätter mindre i stekpannan eftersom saltet avlägsnar vattenmängden i köttet. För ett perfekt resultat; stek i en het panna i lite olja eller smör, cirka 5 minuter på varje sida.  

Innehåll: Sidfläsk, salt, antioxidationsmedel (E 301), konserveringsmedel (E 250). Rökt.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi 1271KJ / 307kcal
Fett 27 g
Mättat fett 11 g
Kolhydrater 0 g
Sockerarter 0 g
Protein 16 g
Salt 3,6 g

"Tulips torrsaltade bacon är tillverkat enligt traditionella metoder där köttet vänds i salt för att sedan torkas och rökas. Saltet avlägsnar vattnet från köttet, vilket medför att man kan steka skivorna mer poröst och det skvätter mindre. Ett perfekt alternativ för alla som älskar sitt bacon knaprigt."

Bent Olesen

Senior Category Developer, Tulip

Bent portræt

Bacon från Tulip



Den goda smaken kommer inte av sig själv. Den kommer från en lång tradition av goda råvaror och genuint hantverk. En tradition sedan 1912, då den första baconskivan tillverkades i Tulips namn
.

Tulips bacon är med all rätt ett 'historiskt bacon'.