Chocolate chip cookiesmed bacon

Chocolate chip cookiesmed bacon

  • 50 min
  • 10 personer

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 100 g choklad
Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 15 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 tsk bikarbonat

Sött och salt i en härlig kombo! Den klassiska amerikanska småkakan chocolate chip cookies med knaprigt bacon.

 


Gör så här

Sätt ugnen på 170⁰C.

Stek Tulip bacon (i skivor eller färdiga tärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.

Hacka chokladen till små bitar. 

 

Deg:

Sikta vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en skål. Tillsätt socker och blanda samman ingredienserna. 

Värm smör och sirap i kastrull, ta av innan den når kokpunkt och låt svalna. Tillsätt blandningen av smör och sirap samt ägget i skålen med de torra  ingredienserna.

Arbeta ihop till en deg och klicka ut 10 lika stora bitar på en en form med bakplåtspapper. Forma degbitarna platta, ca. 6-7 cm i diameter. 

Toppa med choklad- och baconbitarna och tryck ner dem i degen. 

 

Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. 

Låt kakorna svalna innan servering.