BaconkladdkakaFramtidens dessertklassiker

BaconkladdkakaFramtidens dessertklassiker

  • 30 min

Ingredienser

  • 2 paket Tulip bacon
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 1,75 g strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g pekannötter, osalta

Gör så här

Tärna baconet fint och stekt det knaprigt i en stekpanna. Lägg på ett hushållspapper. Spara fettet.

Bryn smöret tills det doftar nöt och är ljusbrunt. Häll upp i en skål för att avstanna bryningen. Rör ner baconfettet.

Skär chokladen i bitar och smält i en mikro eller i ett vattenbad.

Klipp ut ett runt bakplåtspapper lika stort som botten på gjutjärnspannan. Smörj och bröa pannan och lägg i pappret.

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Sikta ned mjölet. Vänd ner choklad och smör. Hacka nötterna och vänd ner hälften tillsammans med hälften av baconet.

Häll upp smeten i pannan. Strö över resten av nötterna. Grädda kakan ca 15 minuter på ca 175°C på grillen under lock eller i ugnen. Försök hålla en jämn värme. Testa med en pinne om kakan är kladdig i mitten.

Strö över resten av baconet. Servera med grädde eller glass.

Se receptet som film

dovJUURZfjs