Potatishalvor med strimlad skinka och ost

Potatishalvor med strimlad skinka och ost

Ingredienser, 4 personer

  • 1 paket Tulip strimlad skinka
  • 900 g potatis
  • 200 g riven ost
  • 1 påse grönsallad

Gör så här

Sätt ugnen på 200⁰C. Skölj potatisarna och skär i halvor. Skär eventuellt bort lite av botten så att halvorna står stadigt. Lägg potatisarna i en ugnssäker form eller på en plåt klädd i bakplåtspapper. Fördela den strimlade skinkan över potatishalvorna. Tillaga i ugnen i cirka 40 minuter, tills potatisen är mjuk. När det är 5 minuter kvar, ta ut potatisarna och toppa med riven ost. Höj värmen till 225⁰C och låt stå i ugnen tills osten har gratinerats. Toppa gärna med lite grönsallad.

Tips! Servera gärna med en klick crème fraiche.