Avokadosalladmed bacon, grönkål & matvete

Avokadosalladmed bacon, grönkål & matvete

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip bacon
  • 350 g kokt matvete
  • 50 g grönkål
  • 120 g romansallad
  • 2 st avokado
  • 1 dl olivolja
  • 1 st lime
  • 1 tsk senap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 0,5 tsk brunt farinsocker

Gör så här

Vinägrett:
Blanda olivolja med saften från 0,5 lime och limeskal från 1 hel lime, senap och brunt farinsocker i en skål.

Häll sedan i ½ burk crispy bacon bits och persilja.

Smaka av med salt och peppar.

Sallad:

Stek Tulip bacon (i skivor eller färdiga tärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.

Skala och kärna ur avokadon och skär den i tunna skivor på längden.

Skär salladen i mindre bitar.

Blanda ingredienserna med vinägretten och smaka av med salt och peppar.

Toppa sedan salladen med resterande bacon.