Avokadosalladmed crispy bacon bits, grönkål & matvete

Avokadosalladmed crispy bacon bits, grönkål & matvete

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 burk Tulip crispy bacon bits
  • 350 g kokt matvete
  • 50 g grönkål
  • 120 g romansallad
  • 2 st avokado
  • 1 dl olivolja
  • 1 st lime
  • 1 tsk senap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 0,5 tsk brunt farinsocker

Gör så här

Vinägrett:
Blanda olivolja med saften från 0,5 lime och limeskal från 1 hel lime, senap och brunt farinsocker i en skål.

Häll sedan i ½ burk crispy bacon bits och persilja.

Smaka av med salt och peppar.

Sallad:
Skala och kärna ur avokadon och skär den i tunna skivor på längden.

Skär salladen i mindre bitar.

Blanda ingredienserna med vinägretten och smaka av med salt och peppar.

Toppa sedan salladen med resterande crispy bacon bits.

Crispy bcon bits.png

Crispy Bacon Bits

Tulip Crispy Bacon Bits är färdigstekt och passar till...typ allt! 
Förvaras i rumstemperatur. Bäst före: Oöppnad förpackning: Se datum på sidan av locket. Efter öppning: 7 dagar.