Avokadosalladmed crispy bacon bits, grönkål & matvete

Avokadosalladmed crispy bacon bits, grönkål & matvete

Ingredienser, 4 personer

  • 1 burk Tulip crispy bacon bits
  • 350 g kokt matvete
  • 50 g grönkål
  • 120 g romansallad
  • 2 st avokado
  • 1 dl olivolja
  • 1 st lime
  • 1 tsk senap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 0,5 tsk brunt farinsocker

Gör så här

Vinägrett: Blanda olivolja med saften från 0,5 lime och limeskal från 1 hel lime, senap och brunt farinsocker i en skål. Häll sedan i ½ burk crispy bacon bits och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Sallad: Skala och kärna ur avokadon och skär den i tunna skivor på längden. Skär salladen i mindre bitar. Blanda ingredienserna med vinägretten och smaka av med salt och peppar. Toppa sedan salladen med resterande crispy bacon bits.