Stekta Bacon Steaksmed Västerbottenostcréme och hasselbackspotatis

Stekta Bacon Steaksmed Västerbottenostcréme och hasselbackspotatis

Ingredienser, 4 personer

  • 8 st Tulip Bacon Steaks
  • 12 st potatisar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2,5 dl riven ost
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C

Västerbottenostcréme
 
Blanda riven västerbottenost med kvarg och smaka av med salt och peppar.
Denna kan man göra i förväg och förvara i kylskåp.

Skala potatisen och skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. 
Använd en träslev så ligger de stadigt och du skär inte igenom dem av misstag.
Lägg den skivade potatisen med den skårade sidan upp i en ugnssäker form.
Pensla med olivolja och tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut potatisen och pensla en gång till, strö över flingsalt och ost.
Baka i ytterligare 20 minuter tills potatisen är mjuk.

Stek fläsket i en stekpanna. Lägg i fläsket utan matfett och låt det stekas i 1 ½ minut på varje sida.
Servera tillsammans med hasselbackspotatis och västerbottenostcréme.

Produkter