Kycklingsoppamed crispy bacon bits, morot och gräslök

Kycklingsoppamed crispy bacon bits, morot och gräslök

Ingredienser, 4 personer

  • 1 burk Tulip crispy bacon bits
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlök
  • 3 st lagerblad
  • 8 st morötter
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 250 g kycklingfilé
  • 100 g sockerärtor
  • 1 msk gräslök

Gör så här

Soppa: Lägg lök, morötter och lagerblad i en stor gryta med en klick smör. Bryn lätt innan du slår på buljongen. Koka cirka 20 minuter, tills morötterna är mjuka. Mixa allting tills du får en slät puré. Godast blir det om du mixar med lagerbladen kvar i. Salta och peppra efter smak.

Tillbehör: Stek kycklingen och skär varje filé i 2–3 bitar. Skölj sockerärtorna och koka dem snabbt i soppan. Klipp gräslöken fint. Fördela kycklingfiléerna i 4 skålar. Häll sedan på den varma soppan och toppa med crispy bacon bits och finklippt gräslök.