”Leftover” paninimed bacon och pommes

”Leftover” paninimed bacon och pommes

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 8 st Tulip bacon, tjocka skivor
  • 375 g pommes frites
  • 1 paket riven ost
  • 16 st formfranska
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk. svartpeppar
  • 4 st tomater
  • 1 tsk färsk basilika
  • 1 tsk. flingsalt

Gör så här

Den här rätten är perfekt att göra på rester från dagen innan.

Stek bacon enligt anvisning på förpackningen.

Bred brödskivorna med fransk senap, dela fläsket och lägg det tillsammans med pommes på den ena brödskivan.
Häll på dressing. Toppa sedan med ost och lägg på den andra brödskivan.
Grilla smörgåsen i en smörgåsgrill eller värm i stekpanna tills brödet fått en gyllenbrun färg.

Tomatsallad
Skiva tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Hacka sedan tomaterna i finare bitar.
Hacka färsk basilika och blanda ner tillsammans med olivolja och flingsalt.