Omelettmed bacon, stekt potatis & västerbottenost

Omelettmed bacon, stekt potatis & västerbottenost

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip bacon
  • 8 st ägg
  • 4 msk olivolja
  • 12 st små kokta potatisar
  • 1 dl västerbottenost
  • 2 msk gräslök

Gör så här

Omelett:

Stek Tulip bacon (tärna skivor eller använd färdiga bacontärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper. 

Skär de kokta potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olivolja.

Blanda sedan smeten till varje omelett – ägg, olivolja, bacon, västerbottenost, gräslök, salt och peppar.

Lägg en klick smör i en stekpanna och värm till medelvärme. Häll sedan i äggsmeten.

Rör lätt i omeletten, tills den stelnar. Fördela sedan ¼ av den stekta potatisen på omeletten och stek den helt klar, cirka 3 minuter.

När omeletten är klar, vik den på mitten och lägg på en tallrik.

Gör om samma process med resterande smet, så att du får 4 st fina och gyllenbruna omeletter.

Kålsallad:
Skölj och skär spetskålen fint.

Skär körsbärstomaterna i halvor.

Blanda spetskålen och tomaterna med olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Fördela kålsalladen på omeletterna och toppa sedan med ännu mer bacon efter önskemål.