Omelettmed crispy bacon bits, stekt potatis & västerbottenost

Omelettmed crispy bacon bits, stekt potatis & västerbottenost

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 burk Tulip crispy bacon bits
  • 8 st ägg
  • 4 msk olivolja
  • 12 st små kokta potatisar
  • 1 dl västerbottenost
  • 2 msk gräslök

Gör så här

Omelett:
Skär de kokta potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olivolja.

Blanda sedan smeten till varje omelett – ägg, olivolja, bacon bits, västerbottenost, gräslök, salt och peppar.

Lägg en klick smör i en stekpanna och värm till medelvärme. Häll sedan i äggsmeten.

Rör lätt i omeletten, tills den stelnar. Fördela sedan ¼ av den stekta potatisen på omeletten och stek den helt klar, cirka 3 minuter.

När omeletten är klar, vik den på mitten och lägg på en tallrik.

Gör om samma process med resterande smet, så att du får 4 st fina och gyllenbruna omeletter.

Kålsallad:
Skölj och skär spetskålen fint.

Skär körsbärstomaterna i halvor.

Blanda spetskålen och tomaterna med olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Fördela kålsalladen på omeletterna och toppa sedan med ännu mer crispy bacon bits.

Crispy bcon bits.png

Crispy Bacon Bits

Tulip Crispy Bacon Bits är färdigstekt och passar till...typ allt! 
Förvaras i rumstemperatur. Bäst före: Oöppnad förpackning: Se datum på sidan av locket. Efter öppning: 7 dagar.