Omelettmed crispy bacon bits, stekt potatis & västerbottenost

Omelettmed crispy bacon bits, stekt potatis & västerbottenost

Ingredienser, 4 personer

  • 1 burk Tulip crispy bacon bits
  • 8 st ägg
  • 4 msk olivolja
  • 12 st små kokta potatisar
  • 1 dl västerbottenost
  • 2 msk gräslök

Gör så här

Omelett: Skär de kokta potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olivolja. Blanda sedan smeten till varje omelett – ägg, olivolja, bacon bits, västerbottenost, gräslök, salt och peppar. Lägg en klick smör i en stekpanna och värm till medelvärme. Häll sedan i äggsmeten. Rör lätt i omeletten, tills den stelnar. Fördela sedan ¼ av den stekta potatisen på omeletten och stek den helt klar, cirka 3 minuter. När omeletten är klar, vik den på mitten och lägg på en tallrik. Gör om samma process med resterande smet, så att du får 4 st fina och gyllenbruna omeletter.

Kålsallad: Skölj och skär spetskålen fint. Skär körsbärstomaterna i halvor. Blanda spetskålen och tomaterna med olivolja. Smaka av med salt och peppar. Fördela kålsalladen på omeletterna och toppa sedan med ännu mer crispy bacon bits.