Ingredienser, 4 personer

  • 2 pkt. Kalkunbacon
  • 125 g Franskbrød
  • 0,5 dl. Olivolja
  • 1 tsk. Salt
  • 200 g Romansallad
  • 500 g Kycklingbröst
  • 40 g Parmesan
  • 0,5 dl. Krasse
  • 2 stk. Æggeblomme
  • 3 msk. Rapsolja
  • 1 msk. Æbleeddike

Gör så här

Så här gör du:
Knaperstek kalkonbaconet i ugnen på 200 °C i ca 15 min. Lägg sedan baconet på en bit hushållspapper och låt fettet rinna av.
Vänd ner brödbitarna i olivolja och havssalt och stek dem i ugnen på 200°c tills de är spröda och har fått gyllene färg.
Vispa vinäger och äggulorna i en skål.
Tillsätt olja i en fin stråle medan du vispar. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Bryn kycklingfilén i en stekpanna och stek färdigt i ugnen.
Blanda sallat och dressing och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kyckling, kalkonbacon och brödkrutongerna.
Toppa med färsk klippt krasse och riven parmesanost.

Tulip Bacon Kalkunbacon 110 g_lige-v2.png

Kalkonbacon, skivat