Rustik Caesarsalladmed kalkonbacon

Rustik Caesarsalladmed kalkonbacon

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt. Kalkunbacon
  • 125 g Franskbrød
  • 0,5 dl Olivolja
  • 1 tsk. Salt
  • 200 g Romansallad
  • 500 g Kycklingbröst
  • 40 g Parmesan
  • 0,5 dl Krasse
  • 2 stk. Æggeblomme
  • 3 msk. Rapsolja
  • 1 msk. Æbleeddike

Gör så här

Knaperstek kalkonbaconet i ugnen på 200 °C i ca 15 min.

Lägg sedan baconet på en bit hushållspapper och låt fettet rinna av.

Vänd ner brödbitarna i olivolja och havssalt och stek dem i ugnen på 200°c tills de är spröda och har fått gyllene färg.

Vispa vinäger och äggulorna i en skål.

Tillsätt olja i en fin stråle medan du vispar. Smaka av med salt och nymalen peppar.

Bryn kycklingfilén i en stekpanna och stek färdigt i ugnen.

Blanda sallat och dressing och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kyckling, kalkonbacon och brödkrutongerna.

Toppa med färsk klippt krasse och riven parmesanost.

Tulip Bacon Kalkunbacon 110 g_lige-v2.png

Kalkonbacon, skivat