The FlamingPulled Turkey & “Root salad”

The FlamingPulled Turkey & “Root salad”

Ingredienser, 4 personer

  • 500 g Tulip Pulled Turkey
  • 250 g Palsternacka
  • 250 g Persillerod
  • 250 g Morot
  • 2 tsk. Salt
  • 2 msk. Olivolja
  • 1 stk. Fennikelknold
  • 4 stilk Timjan, färsk
  • 2 dl. Tacosauce

Gör så här


Pulled Turkey tillagas enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala rotsakerna och skär dem i grova stavar.
Koka dem i rikligt med saltat vatten i 4–5 minuter.
Häll upp rotsakerna i ett durkslag, låt dem ånga av.
Vänd i olja och salt och lägg i en ugnsfast form.
Ugnsstek rotsakerna i 10 minuter på 225 °C.
Skölj och dela fänkålen i åtta bitar.
Ta ut rotsakerna ur ugnen, vänd ner fänkålsbitarna och ugnsstek allt i ytterligare 5 minuter.
Rödvinsharissa
½ dl olivolja, 1 rödlök, 2 vitlöksklyftor , 1 röd paprika, urkärnad och utan skaft, ½–1 anaheimchili (mild), 1 liten burk tomatpuré, 1 tsk spiskummin, 1 tsk svartpeppar, ½ dl rödvin, 2 msk soja, 1 burk hela skalade tomater, salt, färskpressad citron.
Hacka rödlök och vitlök och skär bort skaft och kärnhus på paprikan. 
Sautera rödlök, vitlök, paprika och chili i olivolja. 
Tillsätt tomatpuré, spiskummin, peppar, rödvin, soja och tomater.