Turkey Roast med “Sunday Roast Potatoes” och béarnaisesås

Turkey Roast med “Sunday Roast Potatoes” och béarnaisesås

  • 1 t 0 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 550 g Tulip Pulled Turkey
  • 0,25 stk. Frissésallad
  • 600 g Små kartofler med skræl
  • 2 msk. Olivolja
  • 1 msk. Paprika
  • 2 tsk. Bordsalt
  • 1 stk. Ägg
  • 5 stk. Æggeblomme
  • 1 msk. Vand
  • 1 msk. Pressad citron
  • 250 g Smör
  • 2 msk. Dragon
  • 2 msk. Skalotteløg
  • 1 tsk. Svartpeppar

Gör så här


Pulled Turkey tillagas enligt anvisningarna på förpackningen.
Spara 1/3 av stekskyn till béarnaisesåsen. 
Skrubba och dela potatisarna på mitten, koka i 5 minuter. Häll av vattnet.
Vänd den ångande potatisen i olja, salt och paprika.
Häll över potatisen i en ugnsfast form och ugnsstek på 180 °C i 10 minuter.
Höj temperaturen till 230 °C och stek potatisen i ytterligare 5 minuter.
Vispa ägg, vatten, citron och salt till en pösig smet i en kastrull över vattenbad. Se upp så blandningen
inte kokar! 
Vispa därefter ner det varma smälta smöret lite i taget. 
Avsluta genom att tillsätta hackad färsk dragon, lök och nymalen peppar. 
Smaka av med lite steksky.
Servera Pulled Turkey med Sunday Roast Potatoes vända med sallat. 
Servera béarnaisesås till rätten.