Vit kalkonpizzakrämigt len pizza med kalkon och spenat

Vit kalkonpizzakrämigt len pizza med kalkon och spenat

Ingredienser

  • 1 paket strimlad kalkon
  • 70 g spenat
  • 3 dl creme fraiche
  • 350 g riven ost
  • 4 msk färskost
  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 paket pizzadeg

Gör så här

Sätt ugnen på 250°C.

Blanda grädde, smör, mjöl, färskost, salt, peppar och vitlök i en kastrull
och låt sjuda i cirka 5-10 minuter tills såsen tjocknar.

Krama ur eventuell vätska ur bladspenaten och lägg i såsen. Låt sjuda ytterligare någon minut.

Kavla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på ostsås, strimlad kalkon och riven ost.

Tillaga i ugnen tills pizzan får en gyllenbrun färg, cirka 10.15 minuter.

kokt kalkon strimlad.png

Kokt kalkon, strimlad