Hur tillagar man bacon?

Hur tillagar man bacon?

Så steker du bacon i ugn, mikro, stekpanna och grill

  • Bacon i stekpanna: Bacon steks kripsigt i 3-4 minuter på varje sida i en torr panna, på medelhög värme. Lägg baconskivorna på hushållspapper så att fettet rinner av innan servering.

  • Bacon i ugn: Bacon steks krispigt i 10 minuter vid 200 °C på en plåt med bakplåtspapper. Lägg baconskivorna på hushållspapper så att fettet kan rinna av innan servering. 

  • Bacon i mikrovågsugn: Stek baconskivorna i 3-4 minuter vid 850 W effekt. Lägg baconskivorna mellan två hushålls så att de kan suga upp stekfettet för ett krispigt bacon.

  • Bacon på grillen: Lägg ett ark aluminiumfolie dubbelt, så det passar den mängd bacon du vill grilla. Vik kanterna uppåt, så att det inte rinner något fett genom gallret. lägg dina baconskivor på folien och vänd dom, som du skulle göra i en stekpanna.

 

Grilla bacon på olika sätt - med aluminiummetoden, indirekt värme, spett eller baconwraps.

Bacons fiende nummer ett, när du vill grilla de smakfulla skivorna, är "fettbrand". På grund av fettinnehållet i bacon brinner det lätt när man lägger det på grillen. Skivorna faller också lätt ner igenom gallret. Du kan använda olika metoder när du vill grilla bacon:

  • Aluminiummetoden: Lägg aluminiumfolie dubbelt så att det passar mängden bacon du ska grilla. Vik kanterna uppåt, så att fett inte rinner ner i grillen. Lägg dina baconskivor på folien och vänd dom, som du hade gjort i stekpannan.

  • Indirekt värme: Smöra gallret med olja. Lägg baconskivorna tvärs över gallret längs med sidorna på grillen, där det ej ligger grillkol. Det är viktigt att baconskivorna inte läggs över glöden. Ute på sidorna på grillen kan baconskivorna få indirekt värme, och därmed är risken för fettbrand eller bränt bacon mindre.

  • Bacon på spett: Du kan också sätta bacon på spett som ett vågigt band och grilla på indirekt värme som beskrivet ovan. Då¨är du säker på att dina skivor inte faller igenom gallret.

  • Baconlinda: Linda bacon runt dina grönsaker, bröd, din köttbit eller korv. Testa till exempel baconlindad chili, köttbulle eller majs.