Brunch - bacon för alla - Tulip
Tillfällen

Brunch

Det finns ingen bättre doft än bacon på morgonen och vi vet att frukostbordet är hemmaplan för våra Baconeers. Så här är delikata recept och roliga aktiviteter för en krispig brunch.

Alla vet att nyckeln till en lyckad brunch stavas bacon. Faktiskt så hävdar många att själva namnet ”brunch” är en sammanslagning av orden bacon och lunch. Många tänker på brunch som en väldigt modern företeelse, men faktum är att den har rötter i Sverige sedan minst 100 år. I det militära serverades till exempel förr ofta brunch, fast man kallade det då för ”förstärkt frukost”. Man behöver inte vara kulturhistoriker för att lista ut att ”förstärkt” förmodligen bara är ett annat ord för bacon.

Låt bacon leda dig rätt! Vi bjuder på inspiration till hemmabrunch

Hur underligt det än kan låta för en äkta Baconeer, så kan man inte leva på bara bacon. Nej, man behöver faktiskt träffa vänner och bekanta också för att få lite socialt umgänge mellan varven. Lyckligtvis går alla former av samvaro utmärkt att kombinera med bacon. Vårt heta tips är att bjuda in till en festlig brunch. Brunchen är verkligen helgens sweet spot. Mindre pretentiös och krånglig än en middag och tidpunkten gör att det förmodligen fortfarande finns massor av helg kvar när alla är mätta och glada.

Oftast går en brunch av stapeln mellan cirka klockan 11 och 14, inte sällan på en söndag. Det som är så genialt med det är att du kan hämta mat från såväl frukost- som lunchkategorin att skämma bort dina gäster med. Det gör att en smaskig rätt som smördegssnurror med bacon kan samsas på samma meny som en enkel baconröra och en läcker baconbrownie. Med andra ord behöver du aldrig oroa dig för att behöva riskera att gå miste om någon av grundstenarna i baconcirkeln. Som vanligt kan du lita på oss när det kommer till tips (kidsen säger inspo) och menyförslag av baconkaraktär.

Att krispigt stekt bacon har en självklar plats på ditt brunchbord, det behöver ju knappast sägas, och här gäller filosofin ”ju mer desto bättre”. Ingen vill behöva uppleva den sjunkande känslan när man inser att baconfatet är tomt. Men i egenskap av äkta Baconeer räknar vi kallt med att du tänker tränga längre in på djupet och utforska de fulla baconmöjligheterna hos brunchen. Det är därför vi har samlat alla våra godaste baconrecept för brunchbruk på ett och samma ställe. Som vanligt kan du räkna med att vi helhjärtat står bakom dig och stöttar din vilja att lysa upp din bekantskapskrets med baconglädje.

– ”Efter någon sött vill man ha något salt”, brukar man säga och det är den naturliga sältan hos bacon som gör den till en oslagbar kontrapunkt till söta smaker, något som du verkligen kan ta chansen att utnyttja till fullo när du lagar brunch. Utmärkta exempel på rätter där du kan nyttja denna balans är exempelvis vår goda ugnspannkaka med bacon och vår överraskande delikata bacon jam.

Ta nu chansen att bjuda in grannen, dina kompisar och hela släkten och glänta på dörren till baconbrunchens alla möjligheter. Vi ger dig de bästa möjligheterna i form av goda recept, och inte minst själva grundråvaran: bacon av allra högsta klass. Kom ihåg att vi har både kalkonbacon och veggie bacon om du skulle vara på det humöret. Lycka till på din fortsatta baconresa!

En Baconeer vet:

Äggen känner sig ensamma utan bacon

Bacon

HUR BLIR MAN EN BACONEER?

En äkta Baconeer älskar bacon och det första steget är att laga det perfek krispiga baconet. Vi guidar dig genom de mest populära sätten att tillaga bacon på.