Lunch - bacon för alla - Tulip
Tillfällen

Lunch

Det finns många anledningar till att det är smart att ta med sig matlåda till jobbet. En stor anledning är att du slipper riskera att bli stående på trottoaren tillsammans med dina arbetskamrater medan man turas om att säga – “Jag vet inte, jag kan tänka mig att äta varsomhelst.” Du som har förberett matlådemat i god tid behöver bara komma ihåg vägen till kylskåpet du lade lådan i.

En Baconeer vet:

Lycka kan mätas i krispighet.

Baconvärlden

Bli inspirerad, lär dig något nytt eller bara ha kul
Låt oss bli nördiga
Hitta den underhållning du vill
Perfected since 1912

Just den ekonomiska biten ska man faktiskt inte skoja bort. En snabb kalkyl ser ut så här: väljer du att äta din lunch på restaurang varje dag så kommer du komma upp i cirka 23 000 kronor på bara ett år. Låt oss säga att du tar med dig baconlåda, förlåt lunchlåda, tre dagar varje vecka så kommer du faktiskt att spara över 12 000 kronor på ett år. Det är bra mycket bacon det.

Dessutom kan du faktiskt inte vara säker på att din lokala lunchrestaurang alltid har maträtter med en acceptabel baconhalt på menyn. Faktum är att man som sann Baconeer gör klokast i att ha med sig låda, om man inte har turen att ha en tillförlitlig restaurang med bacontema nära arbetsplatsen. När det gäller bacon så vill man som bekant inte chansa. Blotta tanken att bli utan bacon är tillräckligt för att få en Baconeer att känna ett djupt vemod.

Det enklaste sättet att göra en matlåda är att helt enkelt laga lite för mycket mat hemma. Låt oss säga att du till exempel lagat en broccoligratäng med bacon, modell större eller en rejäl gryta senapskyckling med bacon och gräslök. Då placerar du helt enkelt överskottet i en låda, och voila: en enkel matlåda till dig!

 

Som vanligt står vi bakom våra Baconeers och bjuder frikostigt med oss av såväl roliga och nyttiga recept som den goda råvaran. Vi har samlat några av våra allra bästa recept på matlådefavoriter med en hög baconhalt, helt enkelt för att vi tycker om dig som tycker om bacon.

En sak som är viktig att betänka när man har matlåda med sig till arbetet, är att du kommer dela med dig av din mat, varken du vill eller inte. Vi tänker då främst på lukten av din mat som sprids i lokalen medan din låda snurrar på mikrovågsugnens lilla tallrik. Där har man som Baconeer en avgjord fördel i det att dina arbetskamrater bara kommer bli glada och upplivade av den delikata lukten av prima bacon. Den vetenskapliga termen för detta är ”baconglädje”. Ingen har någonsin klagat över doften från en baconlåda med ris eller ugnspannkaka med bacon. Du kommer i stället förmodligen att mötas av förtjusta utrop och nyfikna frågor om din matlåda. Här har till exempel en anjovisfanatiker mer av en uppförsbacke. Låt dig inspireras av våra receptfavoriter och njut av de läckra smakerna och vetskapen om att du inte bara är en Baconeer. Du är en smart Baconeer! Och glöm för all del inte att vi har såväl kalkonbacon som smaskig veggie bacon om du är på det humöret. Lycka till!