

Baconchips med guacamole
- 25 min
- 4 personer
Ingredienser
- 350 g Tulip Bacon
- 2 st avokado
- 1 msk finhackad rödlök
- 1 st tomat
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 dl crème fraîche
- citronsaft
- salt och peppar
- chili eller cayennepeppar
Gör så här
Täck en bakplåt med bakpapper. Vik varje baconskiva på mitten, så den ligger dubbelt.
Stek baconet krispigt i ugnen vid 200°C i 10-15 minuter.
Häll av fettet och låt kallna.
Mosa avokado och blanda med hackad rödlök.
Ta bort kärnorna och det ”våta” ut tomaterna
och hacka sedan i små tärningar.
Blanda ner med avokadoröran och pressa i vitlök.
Rör ner crème fraîche och smaka av med salt,
peppar, citronsaft och lite chili eller cayennepeppar.
Toppa med hackad bacon och koriander.
Servera!