Baconglass

Baconglass

(2 st) Mitt betyg: 0

Baconglass

  • 6 personer

Ingredienser

  • 200 g Tulip bacon
  • 3 dl Mjölk
  • 3 dl Grädde
  • 4 st Äggula
  • 2,5 dl Strösocker
  • 1 st Vaniljstång
Skriv ut recept

Gör så här

Blanda mjölk och grädde i en skål. Glassmassan ska sedan stå och svälla i kylskåpet i minst två timmar, helst över natten eller upp till 24 timmar.

Stek bacon på 200°c i circa 10 minuter tills baconet är krispigt.

Vispa äggulor, vanilj och socker hårt i en djupbottnad skål.

Värm upp mjölk och gräddblandningen tills det kokar.

Häll försiktig ner ägg och sockerblandningen tillsammans med mjölk och gräddmassan under ständig vispning.

Tillsätt det krispiga baconet, och häll blandningen i en glassmaskin i ca. 1/2 timma, eller tills glassen nått önskad konstistens.

Tips:

 Om du istället ställer skålen med glassmassan i frysen, så rör om ca. var 15min för att undvika att du får iskristaller i glassen.