Baconglass

Baconglass

(1 st) Mitt betyg: 0

Baconglass

  • 6 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip bacon
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 250 g smör
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
Skriv ut recept

Gör så här

Blanda mjölk och grädde i en skål. Låt stå i kyl över natten.

Ugnsstek bacon i 200°C, ca. 10 minuter, tills att det är krispigt. Låt rinna av och svalna på hushållspapper. Skär baconet i små bitar.

Vispa ägg, strösocker och vaniljpulver i en skål som tål värme. 

Värm mjölk- och gräddblandningen i en kastrull, ta av precis innan det börjar koka. Vispa i blandningen i skålen med ägg, socker och vanilj. 

Tillsätt baconet till blandningen och häll i glassmaskin, ca. 30 minuter eller tills glassen uppnår önskad konsistens. 

Finns ingen glassmaskin, ställ in blandningen i frysen och rör om var 15:e minut tills glassen uppnår önskad konsistens.