Bacon- och äppelsylt

Bacon- och äppelsylt

(1 st) Mitt betyg: 0

Bacon- och äppelsylt

  • 8 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g Tulip bacon
  • 1 dl äpplevinäger
  • 1 st lök
  • 1 st äpple
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 st färsk chilipeppar
Skriv ut recept

Perfekt tillbehör till ost, tapas eller på hamburgaren!


Gör så här

Skär bacon i små bitar, eller använd färdiga bacontärningar. Stek krispigt i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Skala och finhacka lök. Stek tills den är mjuk i samma stekpanna som baconet för att få smak av fettet från baconet. 

Skölj, skala och skär äpple i små bitar. 

Tillsätt äpple, honung, farinsocker och äpplevinäger i stekpannan och låt sjuda i 5 minuter. 

Häll blandningen i en skål, tillsätt baconet. Mixa med en stavmixer till en len konsistens. 

Vill du ha mer hetta, blanda i färsk chili.