

Bacon- och äppelsylt
- 8 min
- 4 personer
Ingredienser
- 150 g Tulip bacon
- 1 st lök
- 1 st äpple
- 2 msk farinsocker
- 0,5 dl honung
- 1 dl äpplevinäger
- 0,5 st färsk chilipeppar
Gör så här
Skär bacon i små bitar, eller använd färdiga bacontärningar. Stek krispigt i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.
Skala och finhacka lök. Stek tills den är mjuk i samma stekpanna som baconet för att få smak av fettet från baconet.
Skölj, skala och skär äpple i små bitar.
Tillsätt äpple, honung, farinsocker och äpplevinäger i stekpannan och låt sjuda i 5 minuter.
Häll blandningen i en skål, tillsätt baconet. Mixa med en stavmixer till en len konsistens.
Vill du ha mer hetta, blanda i färsk chili.