Karamellpopcorn med bacon

Karamellpopcorn med bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Karamellpopcorn med bacon

  • 1 t 0 min
  • 2 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon
  • 1 påse popcorn
  • 75 g smör
  • 175 g rörsocker
  • 3 msk glukossirap
  • ½ tsk. bakpulver
Skriv ut recept

Gör så här

BACON: 

Stek baconskivorna krispiga i ugnen vid 175 °C i 10-15 minuter.

Häll av fettet och låt kallna.

Hacka baconet grovt och blanda med popcorn i en skål.

 

KARAMELL: 

Lägg smör, glukossirap och rörsocker i en kastrull och värm upp.

Låt blandningen bubbla ett par minuter tills den blir ljusbrun, och värm på full kraft tills den blir en något tjockare karamell.

Tag av kastrullen från plattan och tillsätt bakpulver.

Rör runt snabbt.

 

POPCORN: 

Blanda karamellen med popcorn och bacon.

Fördela popcornen på en bakplåt och baka vid 125 °C i ca 45 minuter.

Vänd popcornen och fördela karamellen varje kvart.

Låt svalna och servera!