Krispiga våfflor med hemlagad glass, baconsmulor och nyponkompott

Krispiga våfflor med hemlagad glass, baconsmulor och nyponkompott

(0 st) Mitt betyg: 0

Krispiga våfflor med hemlagad glass, baconsmulor och nyponkompott

  • 25 t 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

VÅFFLOR
  • 50 g smör
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g socker
  • 250 g mjölk
  • 2 ägg
BACONSMULOR
  • 100 g bacon i tärningar
GLASS
  • 1 burk dulce de leche
  • 5 dl vispgrädde
NYPONKOMPOTT
  • 75 g vatten
  • 75 g vinäger
  • 500 g nypon
  • 250 g socker
Skriv ut recept

Gör så här

NYPONKOMPOTT:
Koka vatten, vinäger och 250 g socker. När det kokar, tillsätt nypon.

Låt koka upp. Kompotten bör helst lämnas svalt i 24 timmar före servering.

VÅFFLOR:
Smält smör i en kastrull på låg värme.

Rör i vetemjöl, bakpulver, 50 g socker, mjölk, ägg och det smält smöret tillsammans.

Baka på ett varmt våffeljärn.

BACON KRISP:
Stek bacon krispigt på en kastrull.

GLASS:
Vispa grädden och vänd sedan ner burken med dulce de leche. Kyl i minst 4 timmar. 


Våfflor, glass och nyponkompott serveras snyggt på ett fat ihop