

Ostdipp med bacon
- 25 min
- 4 personer
Ingredienser
- 200 g Tulip Bacon
- 1,5 msk smör
- 1,5 mks mjöl
- 4 dl mjölk
- 250 g riven cheddarost
- 100 g naturell färskost
- 2 st salladslök
- salt
- chili
Gör så här
Stek baconskivorna krispiga i ugnen vid 200°C i 10-15 minuter.
Häll av fettet och låt skivorna kallna.
Hacka baconet grovt.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl.
Värm smörblandningen något i kastrullen.
Tillsätt mjölk och vispa runt tills du har en sås.
Tillsätt färskost och riven cheddarost och rör runt
tills osten smält.
Smaka av med salt, chili och tabasco.
Blanda i mestadels av baconet och servera dippen
i en skål. Toppa med det sista baconet och hackad
salladslök.
Serveras varm.