Ostdipp med bacon

Ostdipp med bacon

(1 st) Mitt betyg: 0

Ostdipp med bacon

  • 25 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 200 g Tulip Bacon
  • 1,5 msk smör
  • 1,5 mks mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 250 g riven cheddarost
  • 100 g naturell färskost
  • 2 st salladslök
  • salt
  • chili
Skriv ut recept

Gör så här

Stek baconskivorna krispiga i ugnen vid 200°C i 10-15 minuter.
Häll av fettet och låt skivorna kallna.
Hacka baconet grovt.



Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjöl.
Värm smörblandningen något i kastrullen.
Tillsätt mjölk och vispa runt tills du har en sås.



Tillsätt färskost och riven cheddarost och rör runt
tills osten smält.
Smaka av med salt, chili och tabasco.



Blanda i mestadels av baconet och servera dippen
i en skål. Toppa med det sista baconet och hackad
salladslök.



Serveras varm.