Flätat baconbröd

Flätat baconbröd

(0 st) Mitt betyg: 0

Flätat baconbröd

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g Tulip Bacontärningar
  • 125 g Tulip Bacon, skivat
  • 2 msk olivolja
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 100 g fullkornsmjöl
  • 500 g vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vallmofrön
Skriv ut recept

Läckert och luftigt matbröd med bacon. Perfekt som snacks eller tillbehör till middagen.


Gör så här

Stek bacontärningar i olja i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllene. 

Häll stekfettet och bacon i en skål och låt svalna.

Lös upp jästen i ljummet vatten och tillsätt mjöl, ägg, salt och bacon (inklusive stekfettet).

Knåda degen ordentligt tills den är smidig och släpper lätt skålen.

Om du använder en mixer med degkrok, måste degen knådas i ca. 10 minuter. Låt degen höjas varm och täckt i 90 minuter.

Lägg ut degen på ett mjölat bord och dela den i tre delar. Rulla varje bit till en korv och låt dem vila täckta i 10 minuter.

Lägg bakplåtspapper på ett plåt och lägg degkorvarna bredvid varandra.

Linda baconskivor löst kring varje degbit, samla degbitarna i ena änden och fläta sedan till en stor limpa. Låt den jäsa i 40 minuter. 

Pensla med vispat ägg och strö över vallmofrön. Baka i en 200 ° C förvärmd ugn i 30-35 minuter tills ytan är gyllene.

Låt svalna på ett bakplåt innan du skär upp brödet.