

Omelettmed bacon, stekt potatis & västerbottenost
- 30 min
- 4 personer
Ingredienser
- 1 paket Tulip bacon
- 8 st ägg
- 4 msk olivolja
- 12 st små kokta potatisar
- 1 dl västerbottenost
- 2 msk gräslök
Gör så här
Omelett:
Stek Tulip bacon (tärna skivor eller använd färdiga bacontärningar) tills de är spröda och krispiga. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
Skär de kokta potatisarna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i lite olivolja.
Blanda sedan smeten till varje omelett – ägg, olivolja, bacon, västerbottenost, gräslök, salt och peppar.
Lägg en klick smör i en stekpanna och värm till medelvärme. Häll sedan i äggsmeten.
Rör lätt i omeletten, tills den stelnar. Fördela sedan ¼ av den stekta potatisen på omeletten och stek den helt klar, cirka 3 minuter.
När omeletten är klar, vik den på mitten och lägg på en tallrik.
Gör om samma process med resterande smet, så att du får 4 st fina och gyllenbruna omeletter.
Kålsallad:
Skölj och skär spetskålen fint.
Skär körsbärstomaterna i halvor.
Blanda spetskålen och tomaterna med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Fördela kålsalladen på omeletterna och toppa sedan med ännu mer bacon efter önskemål.