

Rustik Caesarsalladmed kalkonbacon
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pkt. Kalkunbacon
- 125 g Franskbrød
- 0,5 dl Olivolja
- 1 tsk. Salt
- 200 g Romansallad
- 500 g Kycklingbröst
- 40 g Parmesan
- 0,5 dl Krasse
- 2 stk. Æggeblomme
- 3 msk. Rapsolja
- 1 msk. Æbleeddike
Gör så här
Knaperstek kalkonbaconet i ugnen på 200 °C i ca 15 min.
Lägg sedan baconet på en bit hushållspapper och låt fettet rinna av.
Vänd ner brödbitarna i olivolja och havssalt och stek dem i ugnen på 200°c tills de är spröda och har fått gyllene färg.
Vispa vinäger och äggulorna i en skål.
Tillsätt olja i en fin stråle medan du vispar. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Bryn kycklingfilén i en stekpanna och stek färdigt i ugnen.
Blanda sallat och dressing och lägg upp på ett stort fat. Lägg på kyckling, kalkonbacon och brödkrutongerna.
Toppa med färsk klippt krasse och riven parmesanost.