Shawarma med pulled turkey - Tulip

Shawarmamed pulled turkey, grönkål, lökyoghurt och chili

(1 st) Mitt betyg: 0

Shawarmamed pulled turkey, grönkål, lökyoghurt och chili

  • 40 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Tulip Pulled Turkey
  • 0,5 lök
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 100 g grönkål
  • 4 st tortillabröd
  • 0,5 tsk chilipeppar
Skriv ut recept

Vårt recept på shawarma med pulled turkey. Shawarma är en klassisk rätt från Mellanöstern som vanligtvis innehåller nötkött eller kyckling, men i vårt recept har vi använt saftigt pulled turkey. Tillsammans med knaprig grönkål, krämig lökyoghurt och het chili blir detta en spännande och smakrik variant på den traditionella rätten. Så om du är sugen på en läcker middag med en twist, prova vårt recept på shawarma med pulled turkey!


Gör så här

Tillaga Pulled Turkey enlig anvisning på förpackningen. Spara lite steksky.

Blanda yoghurt med riven lök, salt och peppar.

Skölj grönkålen, knip av bladen och fördela på tortillabröden. Lägg på Pulled Turkey.

Toppa varje tortillabröd med lökyoghurt och lite steksky från Pulled Pork.
Strö gärna över lite chili, rulla ihop och njut av din shawarmarulle!


Tips

Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled Turkey i mikrovågsugn! 

Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.

Klart!