Vegetarisk brunch med Tulip Veggie Slices

Vegetarisk brunch med Tulip Veggie Slices

(0 st) Mitt betyg: 0

Vegetarisk brunch med Tulip Veggie Slices

  • 45 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl röda linser
  • 5 dl vand
  • 6 ägg
  • Smör
  • 1 pkt Tulip Veggie Slices
  • Olja
  • 2 avokado
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • Cayennepeppar eller paprikapulver
  • 1 liten finhackad rödlök eller scharlottenlök
  • Gräslök eller persilja
  • Färsk frukt
  • Bröd
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g färsk spenat
  • Smör
Skriv ut recept

Vad har du och dina vänner alltid saknat till er vegetariska brunch? Om du tänker på bacon, har du hamnat helt rätt! I detta vegetariska recept har vi kombinerat de krispiga skivorna av vårt veganska alternativ till bacon, Tulip Veggie Slices, med äggröra, avokado, spenat, röda linser, bröd och färsk frukt.

Du kan använda Tulip Veggie Slices i alla recept som innehåller bacon. Med Tulip Veggie Slices får du ett krispigt och smakfullt inslag.

Bli inspirerad med vegetariska recept här.

 


Gör så här

Skölj de röda linserna i kallt vatten.

Koka linserna i ca 20 minuter i en gryta med 5 dl vatten och 1 tsk salt. När linserna har kokat klart, silas bort allt vatten. Skölj spenaten och stek kort i en panna med lite smör tills spenaten precis faller isär. Smaka av med salt och peppar.

Vispa äggen i en skål. Värm en stekpanna på medelhög värme med lite smör och häll i äggmassan. Krydda med salt och peppar. Rör om hela tiden, tills den får rätt konsistens och ta sedan av värmen. Lägg direkt på en tallrik så att det inte blir torrt utav värmen i pannan.

Stek Tulip Veggie Slices i lite smakneutral olja i ca 3 minuter på varje sida, tills de blivit krispiga. Ta av från värmen och skär varje skiva i 4-5 grova bitar.

Dela avokadon på längden och ta ur kärnan. Gräv ur med en sked och skär i tunna skivor.

Lägg upp spenaten på 4 tallrikar och häll 1 msk röda linser över spenaten på vardera tallrik. Lägg sedan upp avokadoskivorna och bred ut. Toppa med citronsaft, paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar.

Lägg upp äggröra med lite finhackat lök, gräslök eller persilja och de krispiga Tulip Veggie Slices-bitarna.

Servera brunchen med färsk frukt och ett gott bröd.

Andra vegetariska recept

Krispig sallad med Tulip Veggie Slices

Club Sandwich med Tulip Veggie Slices och vegetarisk kyckling

Avokado-toast med Tulip Veggie Slices