Amerikansk Coleslaw med syrliga äpplen

Amerikansk Coleslaw med syrliga äpplenoch spareribs

(2 st) Mitt betyg: 0

Amerikansk Coleslaw med syrliga äpplenoch spareribs

  • 15 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 2 st morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche (alt turkisk/grekisk yoghurt)
  • 2 msk äppelcidervinäger el vitvinsvinäger
  • 2 st äpplen, granny smith
  • 1 tsk hackad ingefära
Skriv ut recept

Gör så här

Plocka bort de yttersta bladen på kålen. Dela kålen
i hälften och skär bort stammen, strimla fint.


Skala morötterna och riv, blanda allt i en stor skål.
Tillsätt salt och socker samt arbeta ihop blandningen
med händerna, tills kålen tappar sin spänst.


Blanda i majonnäs, crème fraiche och vinäger.


Skala äpple och skär i bitar, riv ingefära och rör ned
ingredienserna i skålen.

Servera väl kylt, garnera gärna med persilja.