Baconlindad kyckling med kålsallad

Baconlindad kycklingmed kålsallad

(0 st) Mitt betyg: 0

Baconlindad kycklingmed kålsallad

Ingredienser

  • 575 g Tulip bacon
  • 300 g finhackad spetskål
  • 2 msk florsocker
  • 1000 g kycklingbröst
  • 50 g BBQ marinad
  • 50 g hackad persilja
  • 200 g små potatis
  • 2 st äpple
  • 50 g tranbär
  • 4 dl grädde
Skriv ut recept

Gör så här

BACONLINDAT KYCKLINGBRÖST:
Sätt ugnen på 200°C. 

Pensla kycklingbrösten med BBQ marinad, salt och peppar och linda med bacon. 

Tillaga i ugn ca. 25 minuter. 

Dekorera med hackad persilja på toppen innan servering.

POTATIS:
Skölj potatis, dela i halvor och lägg på en bakplåt. Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.

Tillaga i ugn på 200°C, ca. 20 minuter.

KÅLSALLAD:
Skölj spetskål och äpple, skär i fina strimlor och skivor. 

Stek bacon i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Skär eller riv baconet i mindre bitar och strössla över salladen. 

Blanda alla ingredienser i en skål med dressingen.

DRESSING:
Vispa grädde väldigt lätt i en skål. Tillsätt florsocker och citronsaft, blanda runt.

Låt dressingen stå i kyl ca. 15 minuter.

Smaksätt med salt och peppar innan servering.