

Bakad sötpotatis med Pulled Turkeymed färskost och kålsallad
- 45 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 st sötpotatisar
- 500 g Tulip Pulled Turkey
- 2 msk färskost
- 200 g rödkål
- 70 g grönkål
- 1 blast purjolök
- 2 dl raps- el matolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk vit balsamvinäger
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Halvera potatisen och gnid i olja, salta och peppra. Rosta med snittsidan nedåt i ugnen med olja, salt och peppar, ca. 20-30 min.
Vinaigrette
Grovhacka purjolöksblasten och vitlök. Mixa alla ingredienser släta och smaka av med salt, peppar och ev. lite socker/honung. Vinaigretten ska vara sötsyrlig.
Kålsallad
Grovhacka rödkålen och plocka grönkålen fri från stjälkar. Salta lätt och knåda kålen några gånger. Blanda med vinaigrette och låt stå tills kålen mjuknat.
Färskoströra
Blanda Tulip Pulled Turkey med färskost, salt och peppar. Toppa potatisen med färskoströran och servera med kålsallad.