

Bakad vitkål med Veggie Baconmed potatis, syrligt brynt smör och bakad tomat
- 50 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 st stora potatisar
- 2 pkt Tulip Veggie Bacon
- 1 st vitkålshuvud
- 1 st purjolök
- 10 st coctailtomater
- 100 g smör
- 0,5 msk valfri vinäger
- olivolja
Gör så här
Värm ugnen till 200°.
Koka potatis. Häll av vattnet och tryck till potatisen så att den spricker.
Klyfta vitkålen. Bryn i en stekpanna i några minuter. Dela purjolöken i decimeterlånga bitar och dela på mitten. Picka hål i tomaterna.
Placera allt på en plåt eller i en ugnssäker form. Häll över olivolja, salt och peppar. Baka i ugnen tills kålen blivit mjuk och allt
fått färg, ca. 35 min. Bryn smöret. Tillsätt vinäger.
Knaperstek Veggie Bacon, strimla och lägg på toppen.