Bakad vitkål med Veggie Bacon med potatis, syrligt brynt smör och bakad tomat

Bakad vitkål med Veggie Baconmed potatis, syrligt brynt smör och bakad tomat

(0 st) Mitt betyg: 0

Bakad vitkål med Veggie Baconmed potatis, syrligt brynt smör och bakad tomat

  • 50 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 st stora potatisar
  • 2 pkt Tulip Veggie Bacon
  • 1 st vitkålshuvud
  • 1 st purjolök
  • 10 st coctailtomater
  • 100 g smör
  • 0,5 msk valfri vinäger
  • olivolja
Skriv ut recept

Gör så här

Värm ugnen till 200°.
Koka potatis. Häll av vattnet och tryck till potatisen så att den spricker.
Klyfta vitkålen. Bryn i en stekpanna i några minuter. Dela purjolöken i decimeterlånga bitar och dela på mitten. Picka hål i tomaterna.
Placera allt på en plåt eller i en ugnssäker form. Häll över olivolja, salt och peppar. Baka i ugnen tills kålen blivit mjuk och allt
fått färg, ca. 35 min. Bryn smöret. Tillsätt vinäger.
Knaperstek Veggie Bacon, strimla och lägg på toppen.