Bakpotatis med bacon & krämig fyllning

Bakpotatis med bacon & krämig fyllning1 av 5 vinnande bacon recept 2020

(0 st) Mitt betyg: 0

Bakpotatis med bacon & krämig fyllning1 av 5 vinnande bacon recept 2020

  • 1 t 35 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 4 bakpotatis
  • 2 pkt Tulip Bacon, 125 g
Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2-3 dl crème fraiche
  • 0,5 dl spenat, hackad
  • 50 g rökt skinka, hackad
  • 2 dl stark riven ost
  • Svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

Skala och skär löken i små bitar.
Stek mjukt tills löken karamelliserat sig. Tillsätt spenat. Blanda i crème fraiche, skinka, hälften av osten och svartpeppar.

Tvätta och pricka potatisen med en gaffel.
Vira baconskivor runt potatisen, ca 4 skivor per potatis. Fäst ändarna med tandpetare.

Ställ i ugnen i 200 grader i ca 80 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Ta bort tandpetarna.

Skär lock av potatisar och gräv ut innehållet och mosa det med en gaffel. Blanda med fyllningen. Lägg fyllningen i potatisarna och toppa med ost. Baka i ugn ca 10 minuter tills osten smälter.

Dekorera med klippt smörgåskrasse, basilikablad och flingsalt.