

Bakpotatismed bacon & krämig fyllning
- 1 t 35 min
- 4 personer
Ingredienser
- 4 bakpotatis
- 2 pkt Tulip Bacon, 125 g
- 1 gul lök
- 2-3 dl crème fraiche
- 0,5 dl spenat, hackad
- 50 g rökt skinka, hackad
- 2 dl stark riven ost
- Svartpeppar
Gör så här
Skala och skär löken i små bitar.
Stek mjukt tills löken karamelliserat sig. Tillsätt spenat. Blanda i crème fraiche, skinka, hälften av osten och svartpeppar.
Tvätta och pricka potatisen med en gaffel.
Vira baconskivor runt potatisen, ca 4 skivor per potatis. Fäst ändarna med tandpetare.
Ställ i ugnen i 200 grader i ca 80 minuter eller tills potatisen känns mjuk. Ta bort tandpetarna.
Skär lock av potatisar och gräv ut innehållet och mosa det med en gaffel. Blanda med fyllningen. Lägg fyllningen i potatisarna och toppa med ost. Baka i ugn ca 10 minuter tills osten smälter.
Dekorera med klippt smörgåskrasse, basilikablad och flingsalt.