Bönsallad med bacon och cheddar

Bönsallad med bacon och cheddar

(0 st) Mitt betyg: 0

Bönsallad med bacon och cheddar

  • 25 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g haricot verts (gröna bönor)
  • 2 st rödlök
  • 1 msk grov senap
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 2 msk ättika
  • 4 msk olja
  • 60 g pinjenötter
  • 300 g Tulip Bacon
  • 100 g riven cheddarost
Skriv ut recept

En lätt bönsallad med bacon, cheddarost och rostade pinjenötter. Marinerade bönor är utsökta som ett komplement till de flesta kötträtter, men om portionen är tillräckligt stor kan bönsalladen vara en hel måltid i sig, om du serverar den med gott bröd.


Gör så här

Skala och skär lök i ringar och lägg i en sil. Koka bönorna i lätt saltat vatten i 3-4 minuter. Häll vattnet från bönorna genom silen med löken i. På detta sätt blir lökarna lite mindre skarpa i smak och behåller samtidigt en del av sin krispighet.

Rör ihop senap med vitlök och ättika och rör ner olja lite åt gången. Krydda med salt och nymald peppar och rör sedan ihop med lök och bönor.

Stek pinjenötter i en torr panna tills de är gyllene. Lägg dem i en skål och låt svalna något. Stek bacon tills det är krispigt. Blanda ihop allt och toppa med riven cheddarost och rostade pinjenötter.