Broccolipaj med bacon och mozzarella

Broccolipaj med bacon och mozzarella

(0 st) Mitt betyg: 0

Broccolipaj med bacon och mozzarella

  • 55 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g broccoli eller sparrisbroccoli
  • 1 rulle pajdeg
  • 150 g riven mozzarella
  • 125 g Tulip Bacon
  • 8 ägg
  • 2 msk creme fraiche
  • tsk salt
  • peppar
  • 100 g körsbärstomater
Skriv ut recept

Här hittar du receptet på broccolipaj med bacon. Du kan såklart använda vanlig broccoli till pajen, men sparrisbroccoli har en mild smak som påminner lite om sparris.

Lägg gärna baconskivorna så att bara kanten på baconet kikar upp. Det ger pajen en lyxig känsla samtidigt som du får njuta av mjukt bacon inuti pajen tillsammans med det krispiga på ytan.


Gör så här

Förvärm ugnen till 185 ° C. Skär broccoli i mindre bitar och koka de mindre buketterna i lätt saltat kokande vatten i 2 minuter. Skölj dem omedelbart i kallt vatten.

Då behåller de den vackra gröna färgen. Torka dem torra med en ren kökshandduk eller hushållspapper.

Smörj pajformen och fyll den med pajdeg. Lägg riven mozzarella på botten och den lättkokta broccolin ovanpå.

Lägg sedan på baconet. Försök lägga skivorna så att de vrider sig mellan broccoli-bitarna och så att kanten på bacon blir synlig när den bakas.

Vispa ägg, gräddfil, salt och peppar tillsammans och häll äggmassan i pajformen. Fördela tomaterna på pajen och baka vid 185 ° C i ca 35 minuter.

Låt stå i 5 minuter innan servering.