Dip and dunk Majssoppa med quesadilla

(1 st) Mitt betyg: 0

Dip and dunk Majssoppa med quesadilla

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip pulled turkey
  • 6 st Tortillabröd
  • 150 g Riven ost
  • 4 msk Inlagd jalapeño
  • 1 st eller finhackad färsk chili
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 tsk Spiskummin
  • 0,5 tsk Gurkmeja
  • 1 msk Finriven ingefära
  • 500 g Majs (fryst eller burk)
  • 8 dl Kycklingbuljong
  • 2 dl Vispgrädde eller crème fraiche
  • 1 st Saften från lime
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här

Tillaga pulled turkey enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olja ca 3 minuter i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut tills det börjar dofta. Tillsätt majsen (avrunnen om du använder burkmajs) och buljong. Koka ca 10 minuter till majsen är mjuk.

Mixa soppan helt slät med grädden. Krydda med limesaft och salt. Koka upp igen och låt koka ca 5 minuter. Späd med vatten om soppan är tjock.

Lägg pulled turkey på den ena brödhalvan. Lägg på osten och jalapeñon och vik ihop. Stek quesadillan i het panna tills den puffar upp och har fått fin färg.

Skär quesadillan i bitar. Ringla lite olivolja på soppan och garnera med koriander.

 


Tips

Spara tid genom att tillaga Tulip Pulled Turkey i mikrovågsugn! 

Gör hål i plastförpackningen, lägg i en mikrovänlig form/skål och tillaga på full effekt i 3 minuter. Öppna påsen och dra isär köttet, tillaga ytterligare 3 minuter på full effekt.

Klart! 

Produkter