Fisksoppa med bacon

FisksoppaMed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

FisksoppaMed bacon

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g Tulip bacon i tärningar
  • 1 st lök
  • 0,5 st fänkål
  • 4 msk soltorkade tomater
  • 1 liter fiskbuljong
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 600 g torskfile
  • Salt
  • Peppar
TOPPING
  • Dill
  • Bacon i skivor
Skriv ut recept

Krämig och välsmakande fisksoppa fylld med torsk, soltorkade tomater och bacon. Serveras i serveringsglas med dekorationer av grönt och krispigt, välsmakande bacon på toppen. 
Perfekt soppa till förrätt eller servera som huvudrätt till helgens middag. 


Gör så här

SOPPA:
Stek bacon tärningar i en tjockbottnad panna tills den är gyllene.
Plocka upp dem och placera dem på smörpapper.
 
Stek lökarna i baconfettet tills de är klara, men utan att ta färg.
 
Tillsätt tärnad fänkål, soltorkade tomater, fiskbuljong och grädde och låt soppan koka i 15 minuter.
 
Krydda med salt och peppar.
 
Skär fisken i kuber eller remsor.
 
Ta av den heta soppan från värmen. Lägg fisk och bacon i soppan och låt den "dra" i 5 minuter.
 
SERVERING:
Toppa med färsk dill och baconskivor.