

Grillat baconmed rödbetssallad och parmesanstrips
- 1 t 0 min
Ingredienser
- 8 stk. Tulip Bacon, tjocka skivor
- 375 g Pommes frites (frost)
- 6 stk. Rödbeta
- 100 g Valnötter
- 1 dl. Riven parmesan
- 0,25 stk. Sallad
Gör så här
Borsta rödbetorna noga och koka i lättsaltat vatten i 15-20 minuter.
Rödbetorna ska inte vara helt genomkokta. Skölj rödbetorna snabbt i kallt vatten och tryck sedan av skalet. Dela rödbetorna i halvor.
Grilla de tjocka baconskivorna i en grillpanna eller tillaga i ugn på 250°C (använd grillfunktionen).
Tillaga pommes i en fritös eller gryta. Lägg över dem i en skål, strö över finriven parmesan och salt. Skaka om ordentligt och strö över lite mer parmesan. Servera.