

Hasselbackspotatismed västerbottenostcréme och stekt bacon
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 8 st Tulip bacon, tjocka skivor
- 12 st potatisar
- 1 tsk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 2,5 dl riven ost
- 1,5 dl crème fraiche
- 1,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Västerbottenostcréme
Blanda riven västerbottenost med kvarg och smaka av med salt och peppar.
Denna kan man göra i förväg och förvara i kylskåp.
Skala potatisen och skär den i tunna skivor, men inte helt igenom.
Använd en träslev så ligger de stadigt och du skär inte igenom dem av misstag.
Lägg den skivade potatisen med den skårade sidan upp i en ugnssäker form.
Pensla med olivolja och tillaga mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut potatisen och pensla en gång till, strö över flingsalt och ost.
Baka i ytterligare 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Stek fläsket i en stekpanna. Lägg i fläsket utan matfett och låt det stekas i 1 ½ minut på varje sida.
Servera tillsammans med hasselbackspotatis och västerbottenostcréme.