Hemmagjord majonnäs med bacon

Hemmagjord majonnäsmed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Hemmagjord majonnäsmed bacon

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g Tulip Bacontärningar
  • 1,5 dl olivolja
  • 2 pastöriserade äggulor
  • 1 tsk. dijonsenap
  • 1 spsk. citronsaft
Skriv ut recept

Hemlagad majonnäs med en aning citron och toppad med krispiga bacontärningar.


Gör så här

Læg en sigte over en skål og hæld straks den sprøde bacon heri, så baconfedtet samles i skålen. Rør olien i skålen 

MAYONNAISE:

Kom æggeblommer, sennep og olieblandingen med olie og baconfedt i en høj beholder, der passer til din stavblender. Du kan bruge et tomt syltetøjsglas eller lignende.

Kom stavblenderen i beholderen, så den rører bunden og start den. Når mayonnaisen er tyk i bunden, løfter du langsomt blenderen, mens du vipper glasset en smule. Når blenderen når toppen, er mayonnaisen færdig. 

Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt 2/3 af de ristede bacontern. 

Brug resten som pynt på toppen ved servering. 

 

BACON: Stek bacon i en stekpanna på medium värme tills det är krispigt. Lägg en sil över en skål och häll i det krispiga baconet så att baconfettet samlas i skålen.

MAJONNÄS: Lägg äggulor, senap, olja och baconfettet i en hög behållare som passar din stavmixer. Du kan använda en tom syltburk eller liknande.

När majonnäsen är tjock i botten, lyft långsamt mixern medan du tippar glaset något. När mixern når toppen är majonnäs klar.

Krydda med citronsaft, salt och peppar och tillsätt 2/3 av baconet. Använd resten som garnering ovanpå när du serverar.