Pasta Carbonara med bacon och parmesan

Pasta Carbonaramed bacon och parmesan

(0 st) Mitt betyg: 0

Pasta Carbonaramed bacon och parmesan

  • 20 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip bacon
  • 500 g färsk pasta tagliatelle eller fettuccine
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 st ägg
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar
Skriv ut recept

Gör så här

Koka pastan al dente enligt instruktioner på paketet. OBS! Spara cirka 1 dl av pastavattnet.

Hacka lök, vitlök och bacon och stek tillsammans i pannan.

Vispa ihop grädde, parmesan och ägg. Salta och peppra.

Blanda äggblandningen med pastavattnet i stekpannan och koka upp.

Vänd ner pastan i stekpannan och rör om.

Som extra piff, riv lite parmesanost på toppen och klipp ner lite persilja.