Pasta med bacon, svamp och spenat

Pasta med bacon, svamp och spenat

(0 st) Mitt betyg: 0

Pasta med bacon, svamp och spenat

  • 25 min

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon
  • 2 st lök
  • 250 g svamp
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g pasta (ex skruvar)
  • 2 dl buljong
  • ½ l grädde
  • 150 g färsk spenat
  • 2-3 st chilifrukt
  • 2 msk olivolja
Skriv ut recept

Spara tid och disk med denna one pot pasta! Ett snabbt och enkelt recept som alla gillar där du bara använder en enda kastrull. En perfekt kombination av pasta, grädde och spenat.

 


Gör så här

Skär baconskivor i tunna remsor och stek i en tjockbottnad varm kastrull eller gryta. Låt koka i 2 minuter och tillsätt sedan lök, svamp och pressad vitlök.

Låt koka i 3-4 minuter tills det får lite färg och tillsätt sedan pastaskruvar, buljong och grädde. Om det inte finns tillräckligt med vätska för att täcka pastaskruvarna, tillsätt lite vatten.

Låt koka på medelhög värme under lock i 10 minuter, tills pastan är al dente. Tillsätt spenaten och vänd den i skålen tills spenaten är mjuk och mörkgrön.

Krydda med salt och peppar innan servering.

För hetta: Hacka chili fint och blanda med krossad vitlök i lite olja. Servera chilioljan bredvid pastan så att man själv kan bestämma hur het maträtten ska vara.