Potatiskroketter med skinka

Potatiskrokettermed strimlad skinka

(2 st) Mitt betyg: 0

Potatiskrokettermed strimlad skinka

  • 30 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 paket Tulip strimlad skinka
  • 800 g kokt mjölig potatis
  • 4 st ägg
  • 3 dl ströbröd eller pankomjöl
  • 100 g riven parmesan
  • salt och peppar
Skriv ut recept

Gör så här

Pressa eller mosa den kokta potatisen.

Blanda med 2 ägg, parmesan och skinka. Smaksätt med salt och peppar. Forma moset till kroketter.

Vispa upp 2 ägg. Rulla kroketterna i det uppvispade äggen och ströbröd/panko.

Fritera på 180° tills kroketterna har en fin färg, 5-8 minuter eller stek i en airfryer.

Du kan även steka i ugn på 200°, tänk på att använda bakplåtspapper så de inte fastnar i plåten och ringla över rapsolja och rör om ofta.

Vid servering, strö över örter och pressad citronsaft. 

Produkter