Purjolökpaj med bacon och rosmarin

Purjolökpajmed bacon och rosmarin

(0 st) Mitt betyg: 0

Purjolökpajmed bacon och rosmarin

  • 55 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 rulle pajdeg
  • 1 pkt Tulip Bacontärningar
  • 450 g purjolök
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 8 ägg
  • 2 msk crème fraîche
  • tsk salt
  • peppar
Skriv ut recept

Här hittar du ett enkelt och gott recept på purjolökspaj.

Du kan ge den klassiska purjolökspajen extra smak genom att tillsätta bacon och hackad rosmarin.

Ett tips är att steka bacon och purjolök tillsammans innan du lägger i det i pajen.

Smaklig måltid!


Gör så här

Värm ugnen till 185 °C.

Lägg bacontärningarna i en stor stekpanna och låt steka 2-3 minuter. Rör runt några gånger.

Skär purjolök i skivor och lägg i pannan med baconet.

Låt steka i 2-3 minuter och rör runt så att allt blandas.

Bacontärningarna skall inte bli krispiga, och purjolöken skall inte få färg. Tillsätt finhackad, färsk rosmasin och ta av från värmen.

Vispa ägg, crème fraîche, salt och peppar med en gaffel. Smöra en pajform och fyll med smördeg.

Fördela bacontärningarna och purjolöken i och häll sedan äggstanningen över. 

Grädda i ugn vid 185 °C i ca 35 minuter.

Låt vila i 5 minuter innan servering.