

Slow Cooked fläskfilé med mild chilisås, pasta, spenat och pinjenötter
- 1 t 0 min
- 4 personer
Ingredienser
- 800 g Tulip Slow Cooked Fläskfilé
- 2 dl vispgrädde
- 2 l vatten
- 500 g pasta
- svartpeppar
- 100 g babyspenat
- 50 g pinjenötter
- 50 g parmesan
- chiliflingor
Gör så här
Fördela filébitarna (med vätskan från påsen) i en ugnsfast form som passar storleken på köttet och häll i vispgrädden. Koka i förvärmd ugn i 25 minuter vid 180 ° C.
Koka pastan i lätt saltat vatten. Spara 3 dl kokande pastavatten när pastan är al dente. Häll av vattnet från pastan, skölj i kallt vatten och lägg åt sidan.
Häll såsen från ugnsformen i en kastrull och tillsätt pastavatten. Koka såsen och låt sjuda i ca 2 minuter. Krydda med nymald peppar.
Blanda ner pastan i såsen och värm. Tillsätt spenat och rör snabbt om.
Skär filén i skivor och servera köttet och pastan med sås i djupa tallrikar.
Strö över rostade pinjenötter, riven parmesanost och torkade chiliflingor.
Servera med sallad eller extra grönsaker.