Tulips Kalkoncarbonara

Tulips Kalkoncarbonara

(0 st) Mitt betyg: 0

Tulips Kalkoncarbonara

  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 pkt Tulip Kalkonbacon 110g
  • 420 g spagetti
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 st ägg
  • 120 g pecorino
  • färsk bladpersilja
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 4 st ägggulor till servering
Skriv ut recept

Ta den klassiska carbonaran till nya höjder med Tulips kalkonbacon! 


Gör så här

Koka upp vatten. Koka, häll av och skölj pastan. Spara cirka 1 dl pastavatten.

Skala och hacka vitlöken. Skiva kalkonbacon. Stek bacon och vitlöken knaprig i en stor stekpanna.

Riv osten. Vispa ihop äggen och blanda med osten.

Tillsätt pastan, pastavattnet och äggsmeten. Peppra rikligt. Carbonaran är färdig när pastan börjar tjockna.

Servera med en äggula, riven ost, bladpersilja och svartpeppar.

 


Tips

För en mildare och smakrik peppar kan du rosta svartpepparkornen i torr stekpanna i några minuter innan du maler den.