Ugnsbakad fisk med bacon

Ugnsbakad fiskmed bacon

(0 st) Mitt betyg: 0

Ugnsbakad fiskmed bacon

  • 1 t 15 min
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip bacon
  • 2 st citron
  • olivolja
  • 500 g kummelfilé (alt. annan vit fisk efter behag)
  • 600 g potatis
  • 100 g spenat
  • 0,5 st romansallad
  • 1 knippe färsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
Skriv ut recept

Gör så här

Sätt ugnen på 210°C. 

Skölj potatis och koka med skal i lättsaltat vatten ca. 20 minuter. Vänd i olija, salt och peppar och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugn ca. 15 minuter tills de är gyllenbruna. 

Skär fisken i fyra bitar. Linda varje filé med bacon, krydda med oregano och peppar. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugn ca. 10 minuter. 

Blanda spenat och romansallad i en skål, ringla över olivolja.

Servera den ugnsbakade fisken med rostad potatis och salladsblandning, tillsammans med citronhalvor bredvid.