

Ugnsbakad fiskmed potatis & bacon
- 1 t 15 min
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip bacon
- 500 g kummelfilé (alt. annan vit fisk efter behag)
- 600 g potatis
- 100 g spenat
- 0,5 st romansallad
- 2 st citron
- 1 knippe färsk oregano
- 2 tsk salt
- 4 krm svartpeppar
- olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 210°C.
Skölj potatis och koka med skal i lättsaltat vatten ca. 20 minuter. Vänd i olija, salt och peppar och lägg i en ugnsform. Tillaga i ugn ca. 15 minuter tills de är gyllenbruna.
Skär fisken i fyra bitar. Linda varje filé med bacon, krydda med oregano och peppar. Lägg i en ugnsform och tillaga i ugn ca. 10 minuter.
Blanda spenat och romansallad i en skål, ringla över olivolja.
Servera den ugnsbakade fisken med rostad potatis och salladsblandning, tillsammans med citronhalvor bredvid.